Home.Hotstone.Coldstone.Ontspanning.Voetreflex.Stoel.Reiki Behandeling.Tarieven.Bedrijven.Info & Contact.

www.hotstonemassagerotterdam.nl • Massagepraktijk Jolanda Blokker • K.v.K Rotterdam 24434929 • © Alle Rechten Voorbehouden • Concept & SEO: Aad’s WebServices

Blogger button
Facebook Button
ergonomische massagestoel

Stoelmassage Rotterdam

 

 

Een stoelmassage is een drukpunten massage van hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen. Deze wordt door de kleding heen uitgevoerd op een ergonomisch ontwikkelde stoel die uitnodigt tot ontspannen. Deze korte, weldadige en activerende massage (zonder gebruik van olie) wordt door de kleding heen uitgevoerd en ontspant met name de spieren die het meest te lijden hebben onder werkstress of een verkeerde houding.

 

Regelmatige stoelmassage is een probate preventie tegen stress- en RSI gerelateerde klachten. Maar liefst 15% van de beroepsbevolking krijgt door werk gezondsheidsproblemen aan arm, nek of schouder die tot beperkingen en ziekteverzuim kunnen leiden. Om die reden heeft een alsmaar toenemend aantal ondernemingen besloten om stoelmassages in het Arbo-plan op te nemen en (kosteloos) aan hun medewerkers aan te bieden (volledig fiscaal aftrekbaar; zie sectie Bedrijven op deze website).

 

 

Repetitive Strain Injury (RSI) is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken hebben met het gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde, soms kleine en op zich niet inspannend lijkende bewegingen. Met RSI samenhangende aandoeningen zijn onder andere slijmbeursontsteking en peesschedeontsteking.

 

 

 

 

RSI - muisarm

RSI-klachten zijn toegeschreven aan onder meer het gebruik van de computermuis, met als gevolg een probleem als de “muisarm”, of het spelen met andere computerapparatuur met als gevolg de “Game Boy-duim”, of (vanaf circa 2001) de “sms-duim”. Andere problemen zijn terug te voeren naar bijvoorbeeld het doorschuiven van boodschappen door een caissière, of aandoeningen door het spelen van tennis (tenniselleboog). Naast de aard van de bewegingen die men op het werk maakt is er ook een duidelijk hogere kans op dergelijke aandoeningen bij mensen die op het werk meer stress ondervinden en/of weinig sociale steun hebben op hun werk.

 

In mijn massagepraktijk in Rotterdam bied ik ook stoelmassages aan voor mensen die bij bedrijven werken zonder Arbo-plan waarin deze voorziening is opgenomen, particulieren en zelfstandige ondernemers.