Home.Hotstone.Coldstone.Ontspanning.Voetreflex.Stoel.Reiki Behandeling.Tarieven.Bedrijven.Info & Contact.

www.hotstonemassagerotterdam.nl • Massagepraktijk Jolanda Blokker • K.v.K Rotterdam 24434929 • © Alle Rechten Voorbehouden • Concept & SEO: Aad’s WebServices

Blogger button
Facebook Button

Reiki Behandeling Rotterdam

Reiki is een therapie die werkt met een vorm van energie die door de handen wordt doorgegeven. Bij het toepassen van reiki worden lichaam, geest en ziel, wanneer het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien.

 

Bij een reikibehandeling treed ik, als ingewijde reikibeoefenaar, op als intermediair die universele levensenergie doorgeeft aan de ontvanger. Ik treed hierbij niet op als 'genezer', maar als doorgeefluik. De energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op de nadi's (energiebanen) en chakra’s (centra van levensenergie). Het doorgeven van deze energie doe ik door directe handoplegging.

 

Reiki wordt toegepast ter behandeling van klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden. Wanneer het lichaam goed in zijn vel zit, zal ook het emotionele lichaam zich beter voelen. Omgekeerd is hetzelfde van toepassing. Wanneer het emotionele lichaam zich goed voelt, heeft dat een positieve uitwerking op het fysieke lichaam.

 

Een Reiki behandeling is uitermate geschikt wanneer men last heeft van spanningen en bij lichamelijke of emotionele klachten, of als men behoefte heeft aan ontspanning. Reiki treedt niet op als vervanger van reguliere gezondheidszorg, maar helpt wel genezing te bevorderen en pijn te verlichten.

 

Vooraf, tijdens een intakegesprek in mijn massagepraktijk in Rotterdam, wordt in overleg een behandelplan afgesproken.

Reiki symbool

De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van wat hijzelf "Usui Reiki Ryoho" noemde. "Ryoho" is Japans voor 'therapie'. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Mikao Usui gaf zijn onderwijs rond 1922 een concreter vorm, na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama.

 

Mikao Usui