Home.Hotstone.Coldstone.Ontspanning.Voetreflex.Stoel.Reiki Behandeling.Tarieven.Bedrijven.Info & Contact.

www.hotstonemassagerotterdam.nl • Massagepraktijk Jolanda Blokker • K.v.K Rotterdam 24434929 • © Alle Rechten Voorbehouden • Concept & SEO: Aad’s WebServices

Blogger button
Facebook Button

Coldstone + Hotstone Massage Rotterdam

 

Gecombineerde massage met koude en warme stenen nog effectiever

Een massage gecombineerd met een zogenaamde hot & coldstone behandeling, ook wel fusion-therapy genoemd, is vele malen effectiever dan een klassieke manuele massage. De vulkanische stenen (hotstones) worden verwarmd en de marmeren stenen (coldstones) in ijs gekoeld. Daardoor ontstaat een diepe, reinigende en stimulerende behandeling van het hele lichaam.

 

 

Het dagenlange effect leidt tot een betere bloedsomloop, een verbeterde stofwisseling en direct voelbare energie. De nieuwe en uiterst populaire therapie helpt sporters als remedie tegen blessures (ook afname van zwellingen) en verzuring van de spieren. Therapeutisch geeft de behandeling met warme en koude stenen directe verlichting voor mensen die last hebben van ontstekingen in spieren, spierkrampen of kampen met RSI-klachten. Deze fusion-therapy is ook erg effectief om het lichaam op hete dagen af te koelen en bij opvliegingen.

Gecombineerde hot- en coldstone massage

Hoe het werkt

 

Door de warme stenen zetten bloedvaten uit, waardoor bloed en ongewenste afvalstoffen door het lichaam gestuwd worden. Dit heeft een kalmerend effect op het zenuwsysteem. De koud stenen laten vervolgens de bloedvaten samenkrimpen en stimuleren het zenuwsysteem, waardoor bloed en afvalstoffen langs het lichaam aangetrokken worden. Dit heeft tot gevolg dat elke lichaamscel meer zuurstof krijgt, terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen effectiever verwijderd worden door de samenhangende stroming van weefselvocht.

Marmeren stenen

Welk soort stenen

 

Voor een coldstone massage worden marmeren stenen gebruikt. Marmer is de koelste steensoort in de natuur en staat er om bekend dat het kou vasthoudt en warmte absorbeert. Marmeren stenen zijn veel zachter voor de huid dan ijs.

Een coldstone massage wordt uitsluitend in combinatie met een hotstone behandeling aangeboden en duurt standaard altijd 90 minuten.